Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Zuinige auto

Een zuinige auto, zeker wanneer je over niet al te veel geld beschikt, kan klinken als muziek in de oren. Of als meer geld in de portemonnee. Maar wat is nu eigenlijk een zuinige auto? Er wordt vaak automatisch gedacht aan een klein model, aan 1 op 20 en vooral geen oud, slurpend brikkie. Maar er is meer om over na te denken wanneer je echt voor een zuinige auto wilt gaan. Zo hoeft de meest schone auto niet meteen ook de meest zuinige te zijn, en is een plug-in hybride misschien toch minder zuinig dan je denkt.

Wanneer is een auto zuinig?

Om te bepalen of het een zuinige auto is, wordt er vaak gekeken naar 2 hoofdzaken: de CO2 uitstoot en het benzineverbruik. Hoe minder een auto uitstoot aan CO2, hoe zuiniger hij wordt bestempeld. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het benzineverbruik: hoe meer kilometers een wagen kan rijden op 1 liter benzine, hoe groter de zuinigheid van de wagen. Wil je dus een geld besparende mobiel, dan dien je voornamelijk naar deze twee zaken te kijken. Daarnaast zijn het inderdaad vaak de kleinere modellen die de minste brandstof verbruiken.

Zuinig en schoon: twee verschillende dingen

Hoewel er dus vaak naar de CO2 uitstoot en het benzineverbruik wordt gekeken, zijn zuinig en schoon toch wel degelijk andere termen. Het soort motor en het soort brandstof heeft invloed op de zuinigheid, maar een schonere motor hoeft een auto niet per definitie zuiniger te maken. Kijk bijvoorbeeld naar een hybride auto, die door de combinatie van elektra en benzine zuiniger lijkt. Gebruik je deze auto’s echter voornamelijk op de snelweg, dan blijken ze niet zuiniger te zijn dan dezelfde modellen met enkel een benzinemotor.

Zuinig rijgedrag

Natuurlijk kan een voertuig erg zuinig zijn, maar zelf kan je ook je steentje bijdragen door een zuiniger rijgedrag tentoon te spreiden. Wist je bijvoorbeeld dat je met een koude motor tot wel 2x zoveel brandstof verbruikt dan met een warme motor? Korte ritten kosten je dan ook meer benzine dan langere. Ook door de ramen dicht te houden, in de juiste versnelling te rijden en zo min mogelijk gewicht in de auto te vervoeren, bespaar je brandstoffen. Goed excuus om je schoonmoeder de volgende keer toch thuis te laten.

Zuinig met uw auto omgaan

Ook de auto zelf kan door een goede omgang zuiniger rijden. Controleer je bijvoorbeeld regelmatig de bandenspanning, dan scheelt dit ook benzine. Slecht opgepompte banden kunnen wel tot 5% meer benzinekosten opleveren. Ook het juiste type banden gebruiken in het juiste jaargetijde kan brandstof schelen. Leuk en aardig natuurlijk, maar inmiddels ben je er vast aan toe om meer te weten te komen over de verschillende auto’s die er zijn. Ook hier gaan we uiteraard op in.

Hoe kies ik een zuinige auto?

Auto’s zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en leeftijden. Zo makkelijk is het dus niet om een keuze te maken, zelfs als je al één criteria hebt bepaald: Hij moet zuinig zijn. Vergeet niet dat een auto vaak een dagelijks gebruiksvoorwerp is, en dat rijplezier dan ook een zeer belangrijk criterium is. Kies daarom niet meteen voor de meest zuinige auto, maar kijk eerst eens wat je verder belangrijk vindt. Is er een bepaald merk dat je prettig vindt, of zit je graag wat hoger? Wellicht bestaat er een zuinige auto die óók aan je andere criteria voldoet.

Zuinige auto? Check het energielabel

Zuinigheid is één van de pijlers waar de autobranche zich tegenwoordig op richt. Er verschijnen steeds meer zuinige auto’s, want er is ook steeds meer vraag naar. Wie op zoek is naar een nieuwe wagen, kan zich met betrekking tot zuinigheid laten leiden door de labels die aangeven hoe zuinig een auto in gebruik is. De zuinigste auto’s zijn beloond met het label A, maar ook met een B label zit je nog aardig in de zuinige hoek. Zeker wanneer je weet dat de labels tot en met G gaan. Let hierbij wel op dat er verschillende klassen zijn: Een groot gevaarte zou zomaar een A label kunnen hebben, maar is natuurlijk lang zo zuinig niet als een kleine 3-deurs.

Nieuw of tweedehands?

De autobranche is er één die een zeer snelle ontwikkeling doormaakt. Op het gebied van technologieën, maar zeker ook op het gebied van milieuvriendelijkheid worden er steeds betere en verfijndere aanpassingen gedaan. Een nieuwe auto is dan ook een voor de hand liggende keuze wanneer het gaat om zuinigheid. Maar het is natuurlijk niet zo dat er geen zuinige occasions bestaan. Een tweedehandsje kan dan ook een prima keuze zijn bij een krapper budget. Lijstjes met zuinige modellen zijn er zowel voor nieuwe als voor tweedehands wagens te vinden, dus je kan jezelf gemakkelijk van informatie voorzien.

Plug-in hybrides, niet zo zuinig als je denkt

We noemden ze al even, de plug-in hybrides. Het klinkt namelijk zo aantrekkelijk; een auto die op zowel stroom als benzine kan rijden. Het gaat vaak om mooie, ruime modellen, die normaal gesproken echte benzineslurpers zijn. Dit trekt een hoop mensen aan. Maar in de praktijk is de hoeveelheid stroom waar een hybride op kan rijden maar beperkt, zodat je bij grote afstanden al snel aan je benzineverbruik begint. En wie zijn wagen altijd voor de deur op wil kunnen laden, mag ook nog even in de buidel tasten om een oplaadpunt bij het huis te plaatsen.

De uiteindelijke keuze maken

Een zuinige auto kiezen lijkt inmiddels misschien zo makkelijk niet meer, maar eigenlijk is het bijzonder simpel. Bedenk welke andere criteria je belangrijk vindt naast de zuinigheid, op welk type brandstof je je gaat richten, en of het een nieuw of tweedehands exemplaar moet worden. Let vervolgens op het label van jouw klasse auto, of zoek er een relevant lijstje bij met een top 1- van zuinige auto’s. Heb je vervolgens de perfecte auto gevonden, schaf hem aan rijd hem dan als trotse nieuwe eigenaar naar huis. Uiteraard met de raampjes dicht, in de juiste versnelling en zonder schoonmoeder op de achterbank.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.