Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Voertuiggegevens

Voertuiggegevens zijn, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, alle relevante gegevens die er beschikbaar zijn van een bepaald voertuig. Van de meeste voertuigen zijn er gegevens beschikbaar, omdat de meeste voertuigen in Nederland geregistreerd staan bij de RDW. Het is heel gemakkelijk om de specificaties van bijvoorbeeld een auto of motor op te zoeken. Hoe het opzoeken hiervan werkt, waar je het allemaal voor nodig kan hebben en welke gegevens er allemaal beschikbaar zijn, lees je in het onderstaande artikel.

Waar heb je voertuiggegevens voor nodig?

Meestal komen de specificaties van een voertuig aan bod wanneer er sprake is van een verkoopmoment. Wanneer je je auto wilt verkopen, is het handig wanneer je eventuele geïnteresseerden de juiste informatie kan verstrekken. Wanneer je alle specificaties hebt, is het natuurlijk ook slim om te bekijken welke informatie je graag in beeld brengt en welke informatie je liever op de achtergrond houdt. Heeft jouw wagen een zeer gunstige kilometerstand, maar is de CO2 uitstoot aanzienlijk hoog, dan weet je natuurlijk wel waar je de aandacht op moet vestigen. Alleen al daarvoor is het checken van de voertuiggegevens een goed idee.

Auto kopen? Eerst de voertuiggegevens checken

Ook bij het aanschaffen van een auto is het altijd goed om eerst extra kennis op te doen van het object van jouw interesse. Steeds meer mensen verkopen hun auto zelf, dus wanneer je weet wat een auto waard is, geeft dat je een betere positie om te onderhandelen. Door eerst de voertuiggegevens op te zoeken, voorkom je ook dat je een auto koopt die bijvoorbeeld gestolen blijkt te zijn. En je kunt berekenen wat de auto je maandelijks zou gaan kosten. Want misschien kan je de auto zelf wel betalen, maar blijken de maandelijkse kosten toch wel erg hoog te zijn. Je ziet, ook bij het aanschaffen van een auto is het vooraf inzien van de gegevens erg belangrijk. Ook is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding nog meer belangrijke voertuiggegevens in te zien zoals het aantal eigenaren, schadeverleden en of er gerommeld is met de kilometerstand.

Hoe worden voertuiggegevens verzameld?

Als je een voertuig in je bezit hebt, moet dit geregistreerd worden bij de RDW. Deze instelling regelt namelijk de registratie van alle gemotoriseerde voertuigen. Alle gegevens die bij de RDW bekend zijn, worden vervolgens voor iedereen beschikbaar gesteld via het internet. Dit betekent dat je de gegevens van je eigen auto kan opzoeken, maar ook kan je alle informatie van een auto waar je interesse in hebt opsporen. De RDW verstrekt die informatie, maar ook hier op de website kan je alle gegevens vinden die je zoekt door eenvoudigweg het kenteken van desbetreffend voertuig in te vullen. Op onze website hebben we alle belangrijke gegevens van een voertuig bij elkaar gezet zodat je in een oog opslag de informatie kunt zien die belangrijk is bij het kopen/verkopen van een voertuig.

Hoe kom je aan de gegevens van een voertuig?

Voertuiggegevens kan je gemakkelijk opzoeken via de RDW of gewoon simpel op deze website via onze kenteken check. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is het kenteken. Met de specificaties zelf, zoals een merk, jaartal, kleur of kilometerstand kan je een auto niet opzoeken, omdat al deze informatie niet specifiek genoeg is. Een kenteken is altijd gekoppeld aan één voertuig, dus vind je altijd de juiste informatie via het kenteken. Is er geen informatie over het voertuig beschikbaar, dan betekent dit dus dat het voertuig niet geregistreerd staat of dat het voertuig nog zo nieuw is dat de gegevens nog niet online beschikbaar zijn.

Welke specificaties kunnen er worden opgezocht?

Er kan behoorlijk wat informatie over een voertuig worden opgezocht via het kenteken. Uiteraard is er technische kennis beschikbaar, zoals het aantal deuren van het voertuig, maar ook het maximaal toegestane aantal kilo’s van een eventuele aanhanger. Er kan informatie worden opgezocht over de motor, zoals het aantal cilinders en de inhoud hiervan, en over de milieuvriendelijkheid van de auto, zoals de CO2 uitstoot en het brandstofverbruik. Andere handige dingen die je te weten kan komen zijn bijvoorbeeld de belastingkosten en de vervaldatum van de APK.

Informatie waar je niet meteen aan denkt

Wanneer je een kentekencheck doet, ben je waarschijnlijk op zoek naar iets van bovengenoemde informatie. Het kan echter ook zijn dat je dingen ontdekt over het voertuig waar je niet direct naar op zoek was. Je kan namelijk opvragen wanneer het voertuig voor het eerst in Nederland is toegelaten, en zo ontdekken of het voertuig onlangs uit het buitenland hierheen is vervoerd. Ook kun je ontdekken dat het om een gestolen voertuig gaat. Gelukkig is dat meestal natuurlijk niet het geval, maar liever van te voren hierachter komen dan achteraf met alle ellende zitten.

De kilometerstandcheck

Sinds 2015 controleert de RDW of de kilometerstand die tijdens de APK controle van de auto wordt genoteerd, wel of niet logisch is. Zij zijn hiermee begonnen om gesjoemel met de kilometerstand tegen te gaan. De verificatiemethode is simpel: Wanneer de kilometerstand oplopend is ten opzichte van het jaar ervoor, dan beschouwt de RDW dit als logisch. Is de kilometerstand lager dan het voorgaande jaar, dan wordt dit gezien als onlogisch. Erg waterdicht is deze methode dan ook niet, maar het zorgt er in ieder geval voor dat het niet meer mogelijk is om de kilometerstand ver terug te schroeven.

Voertuiggegevens inzien of opvragen?

Het inzien van voertuiggegevens is niet hetzelfde als het opvragen van deze gegevens. Wanneer u informatie opvraagt, dan gaat het om wat we in dit artikel bespreken: Het bekijken van alle beschikbare informatie van een voertuig via het kenteken hiervan. Bij het inzien gaat het juist om persoonlijke gegevens: Je kan in dit geval checken welke voertuigen er op dit moment op jouw naam staan en welke er in het verleden allemaal op jouw naam hebben gestaan. Deze gegevens zijn dus alleen maar door jezelf te bekijken en op te zoeken met je DigiD via de website van de RDW.

Beter checken dan spijt achteraf

Er zijn zoveel gegevens op te zoeken van een voertuig, dat het zonde zou zijn om niet even een kijkje te nemen. Je kan jezelf een hoop ellende besparen wanneer je eerst even kijkt of de auto die je op het oog hebt wel deugt. Door even te checken, kan je van te voren uitrekenen of je de maandelijkse kosten wel kan betalen. En berekenen of jouw caravan wel achter deze bolide mag. Doe daarom altijd de kentekencheck op onze website en vind alles uit over de auto die jij wel zou willen hebben.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.