Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Schade auto

Wanneer je auto schade oploopt is dat natuurlijk nooit leuk. Als de schade door een andere verkeersdeelnemer is veroorzaakt wordt deze vergoed door de verzekering van de tegenpartij. Als je de schade zelf hebt veroorzaakt hangt het ervan af hoe je verzekerd bent. Als je all-risk verzekerd bent wordt de schade vergoed, eventueel na aftrek van een eigen risico. Heb je alleen een WA verzekering dan wordt de schade niet gedekt. Schade aan een vrij nieuwe auto valt vrijwel altijd onder de verzekering, omdat nieuwe auto’s in de meeste gevallen all-risk verzekerd zijn. Ook is de dagwaarde van de auto in de meeste gevallen hoger dan het schadebedrag, waardoor de verzekering de herstelkosten zal betalen.

Total loss, als de schade meer kost dan de dagwaarde

Het kan natuurlijk gebeuren dat een schade auto zodanig beschadigd is dat de kosten voor het herstel hoger zijn dan de dagwaarde van het voertuig. Als dat het geval is dan is de auto ‘total loss’. De verzekering zal in dat geval het herstel van de schade niet volledig vergoeden. Vooral bij oudere auto’s is het herstel van de schade vaak duurder dan de dagwaarde. Dit komt omdat schadeherstel bij auto’s vaak veel geld kost. Zelfs een paar krassen of een op het oog klein deukje kost vaak al gauw enkele honderden euro’s aan herstelkosten omdat er veel tijd gaat zitten in het herstellen van de schade. Je kunt er in sommige gevallen natuurlijk voor kiezen om met een beschadigde auto te blijven doorrijden. Als het alleen om krassen of een kleine deuk gaat kun je gewoon met de auto blijven rijden. Deze zal hiervoor ook zeker niet worden afgekeurd tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK). Je kunt dus gewoon met de auto blijven rijden, hooguit moet je er bij deuken en krassen op letten dat er geen roest ontstaat.

Kan ik een schade auto verkopen?

Heb je een schade auto dan kun je deze op verschillende manieren verkopen. Je kunt ervoor kiezen om de auto achter te laten bij de garage of het bergingsbedrijf waar de auto na het ontstaan van de schade naartoe is gebracht. Als de auto niet meer kan rijden is dit vaak de gemakkelijkste optie. Wil je de auto verplaatsen dan heb je immers een oplegger nodig of je moet hoge transportkosten betalen. Staat de auto bij een garage dan kan de garagehouder je een prijs bieden voor de auto. Hij baseert deze prijs op basis van de nog bruikbare onderdelen van de auto. Ook al heeft de auto schade, er zijn vaak nog veel onderdelen uit de auto te verwijderen en opnieuw te gebruiken. Veel reparaties aan auto’s gebeuren met tweedehands onderdelen om te besparen op de herstelkosten.

Je auto verkopen aan een autosloop bedrijf

Je kunt er ook voor kiezen om je auto te verkopen aan een auto sloopbedrijf. Dit zijn bedrijven die uitsluitend auto’s kopen die worden gedemonteerd. Dit zijn niet alleen schade auto’s maar ook auto’s die niet meer door de keuring komen. Een geldige APK keuring is verplicht om in Nederland de weg op te mogen. Als een auto gebreken heeft die te duur zijn om nog te herstellen dan kan de eigenaar besluiten om de auto niet te laten repareren. Zulke auto’s worden vaak gekocht door een autosloop bedrijf. De verkoop van de nog bruikbare onderdelen levert veel geld op en er is dan ook een levendige handel in tweedehands auto-onderdelen.

Hoeveel is mijn schade auto nog waard?

De waarde van een schade auto wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Ten eerste is de cataloguswaarde of dagwaarde van belang. Daar wordt vervolgens het bedrag van afgetrokken dat nodig is om de auto weer rijklaar te maken. Wat overblijft is de restwaarde van de auto. Dit bedrag is wat je redelijkerwijs kunt verwachten te zullen ontvangen als de auto door een sloopbedrijf wordt gekocht. Als een auto betrokken is geweest bij een aanrijding en flink in de kreukels zit gaat het in de meeste gevallen alleen om de waarde van de nog bruikbare onderdelen die zich meestal onder de motorkap bevinden. Je kunt dan logischerwijs geen hoge vergoeding verwachten omdat de rest van de auto slechts vernietigd kan worden of gerecycled. Als het gaat om een auto die is afgekeurd voor de APK maar die geen schade heeft kan de vergoeding hoger zijn omdat dan ook onderdelen als een deur of een motorkap nog kunnen worden hergebruikt.

Aan wie kan ik mijn schade auto het beste verkopen?

Heb je een schade auto die je niet meer wilt of kunt laten repareren dan loont het soms de moeite om deze aan meerdere autosloop bedrijven te koop aan te bieden. Soms kan er verschil zitten in de geboden prijs. Vaak wordt de prijs beoordeeld op basis van een beschrijving van de auto en foto’s. Als je meerdere bedrijven benadert kun je de auto verkopen aan de hoogste bieder. Wel kan het natuurlijk zo zijn dat de auto als hij wordt opgehaald toch minder waard blijkt te zijn. De handelaar kan als hij je auto ophaalt alsnog constateren dat de auto minder waard is en dan zal hij er een lagere prijs voor bieden. Het is natuurlijk wel zo dat je realistisch moet zijn als het gaat om het verkopen van een schade auto. De auto kan in vrijwel alle gevallen zonder reparatie niet meer de weg op en herstel van de schade is te kostbaar.

Kan ik ook losse onderdelen verkopen?

Natuurlijk kun je als je een schade auto hebt besluiten om zelf de onderdelen te verkopen. Je kunt als je handig bent de nog bruikbare onderdelen verwijderen en los te koop aanbieden via een verkoop website voor particulieren. Als je geluk hebt kun je op die manier misschien nog een leuk bedrag bij elkaar verdienen. Je hebt dan natuurlijk wel het probleem dat je een auto voor de deur hebt staan die niet meer kan rijden. Wat er “overblijft” van de auto zal je uiteindelijk alsnog aan een sloopbedrijf moeten aanbieden. Maar als je de ruimte hebt om de auto te stallen in afwachting van verkoop van losse onderdelen is dit natuurlijk een mogelijkheid die je kunt overwegen.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.