Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Privé lease

Het leasen van een auto is allang niet meer voorbehouden aan bedrijven. Was het vroeger zo dat leaseauto’s alleen door bedrijven werden gereden, tegenwoordig kun je ook privé een auto leasen en steeds meer mensen kiezen voor deze mogelijkheid. Het grote voordeel is dat je geen groot bedrag ineens hoeft te investeren om een nieuwe auto te kopen. Als je dat geld niet hebt en je moet er een persoonlijke lening voor afsluiten betaal je bovendien een flink bedrag aan rente. Wanneer je kiest voor privé lease betaal je een vast bedrag per maand.

De voordelen van privé lease

Het grootste voordeel van privé leasen is dat je in een nieuwe auto rijdt waarvoor je een vast bedrag per maand betaalt. Je weet op het moment dat je het leasecontract aangaat dat je dit bedrag de komende 2 tot 4 jaar zult betalen voor je auto. De enige kosten die daar nog bij komen zijn de kosten voor brandstof en eventueel voor de boetes voor verkeersovertredingen. Bij veel leaseauto’s kun je bovendien een tankpas aanvragen waarmee je goedkoper kunt tanken zodat je ook daar op kunt besparen.

Fabrikanten adverteren met privé lease

Tijdens de economische crisis die in 2008 begon stortte de markt voor de verkoop van nieuwe personenauto’s flink in. Veel mensen stelden de aankoop van een nieuwe auto uit omdat ze hun baan verloren of omdat ze op andere wijze in financiële problemen waren gekomen. Daardoor werden er veel minder nieuwe auto’s verkocht. De fabrikanten zochten vervolgens naar nieuwe mogelijkheden toch hun auto’s te kunnen verkopen. Privé lease was één van die mogelijkheden. In commercials wordt daarom tegenwoordig vaal niet alleen de nieuwprijs van een auto genoemd, maar ook de leaseprijs per maand.

Welke kosten zijn inbegrepen in de leaseprijs?

Alle vaste kosten die met de auto te maken hebben zijn inbegrepen in de leaseprijs. Het gaat dan om afschrijving, verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie. Alle leaseauto’s worden allrisk verzekerd, waardoor ook schade die door eigen schuld is veroorzaakt is meeverzekerd. Verder geldt dat de onderhoudsbeurten en noodzakelijke reparaties bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Hierbij wordt uiteraard ingecalculeerd dat een nieuwe auto waarschijnlijk niet heel veel onderhoud nodig zal hebben. Deze kosten zullen dan ook zeer waarschijnlijk meevallen, wat terugkomt in de maandelijkse leaseprijs. Bij het aangaan van het leasecontract wordt een maximum aantal kilometers per jaar afgesproken. Het maakt immers nogal een verschil of je 10.000 of 100.000 kilometer per jaar met de leaseauto wilt gaan rijden. Als je het maximum aantal kilometers overschrijdt moet je hiervoor bijbetalen.

Waar moet ik op letten bij privé lease?

Wanneer je een auto wilt gaan leasen is natuurlijk de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: Kan ik de maandelijkse leaseprijs betalen en kan ik dat de komende jaren blijven volhouden? Als het antwoord op deze vraag “ja” is dan kun je in principe met een gerust hart een leaseovereenkomst aangaan. Natuurlijk kan er altijd iets in je leven gebeuren waardoor je financiële situatie verandert. Maar als je een vaste baan hebt en het er niet naar uitziet dat je deze op korte termijn zult verliezen kun je een auto leasen zeker overwegen. Wel moet je er op letten dat het lastiger kan zijn om een hypotheek of lening te krijgen. Een leasecontract wordt namelijk gemeld bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Zo’n contract wordt namelijk gezien als een langlopende financiële verplichting en daarom meegenomen in de berekening van je vaste lasten. Dit is op zich natuurlijk wel logisch. Maat het kan betekenen dat je hierdoor een lagere hypotheek kunt krijgen dan wanneer je geen leaseauto zou hebben gehad. Lease je via je eigen bedrijf als je zelfstandige bent, dan wordt het leasecontract niet gemeld bij het BKR.

Wat moet ik doen als ik de leaseprijs niet meer kan betalen?

Het is erg onvoordelig om een leasecontract tussentijds op te zeggen. Je kunt als het contract nog korter dan een jaar duurt beter proberen om het uit te dienen. Vaak betaal je namelijk dan gewoon de volle leaseprijs tot het einde van het contract. Als het contract halverwege is kun je soms wel ontbinden, maar ook dan moet je rekening houden met een boete wegens contractbreuk. De leasemaatschappij gaat er namelijk van uit dat zij gedurende de looptijd van het contract het maandelijkse bedrag zullen ontvangen. Hierop is de leaseprijs per maand ook gebaseerd bij privé lease. Als je tussentijds aangeeft met het contract te willen stoppen loopt het leasebedrijf inkomsten mis en deze zullen ze in ieder geval gedeeltelijk op jou willen verhalen. Een boete is dan ook zeker niet vreemd als je de leaseauto tussentijds inlevert.

Waar kan ik terecht voor privé lease?

Je kunt tegenwoordig bij heel veel bedrijven een auto leasen. Zelfs bouwmarkten bieden leaseauto’s aan. Waar je het leasecontract aangaat hangt in de eerste plaats af van wat voor auto je wilt gaan leasen. De grote leasemaatschappijen bieden diverse merken en types auto aan waar je uit kunt kiezen. Ook kun je vaak zelf de kleur bepalen. Het loont de moeite om verschillende leasemaatschappijen te vergelijken, de prijs voor het leasen van een bepaald merk en type auto kan soms erg verschillen. Let hierbij wel op de voorwaarden en welke kosten en aantal kilometers per jaar zijn inbegrepen bij de leaseprijs. Als je de voor jou beste deal hebt gevonden kun je de lease vaak direct online regelen. Binnen enkele weken kun je beschikken over je nieuwe leaseauto.

Het aantal lease auto’s neemt snel toe

Doordat steeds meer mensen de voordelen zien van privé lease neemt het aantal leaseauto’s op de weg snel toe. De aankoop van een nieuwe auto is voor een bepaalde groep een te grote drempel en daarom kiezen zij voor privé lease zodat de kosten per maand worden gespreid. Het ineens investeren van een groot bedrag is niet meer nodig en bovendien rijd je iedere paar jaar in een nieuwe auto. De onderhouds- en reparatiekosten zijn bij de leaseprijs inbegrepen dus je hoeft ook niet meer te sparen voor nieuwe banden of ander groot onderhoud aan de auto. Dit zijn voor veel mensen aantrekkelijke voordelen waardoor ze kiezen voor privé lease.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.