Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Duits kenteken van een personenauto natrekken?


Steeds meer mensen kopen een tweedehands auto in Duitsland. De voornaamste reden hiervoor is dat een auto invoeren voor Nederlanders voordelig is omdat je er een veel lagere BPM oftewel aanschafbelasting voor betaalt dan voor een in Nederland gekochte auto. Daar komt nog bij dat auto’s voor de Duitse markt vaak luxer worden uitgevoerd dan die voor de kopers in Nederland. Dit komt omdat Duitsers graag wat meer betalen voor hun auto en van meer luxe houden. Een auto van hetzelfde merk en type kan dus in de Duitse uitvoering luxer zijn dan wanneer je deze auto in Nederland koopt. Maar als je een gebruikte auto koopt wil je natuurlijk wel de zekerheid dat je geen miskoop doet. In Nederland kun je een kenteken check doen. Een Duitse kenteken check heeft echter niet zoveel zin.

Het Duitse kenteken behoort aan de eigenaar

Evenals in België wordt in Duitsland een kenteken gekoppeld aan de eigenaar en niet aan de auto. Als je in Duitsland een andere auto koopt dan behoud je je kentekennummer. De platen worden op je volgende auto geschroefd en je kunt weer de weg op. In de gegevens wordt aangetekend dat jouw kenteken nu behoort bij je nieuwe merk en type auto. Deze gegevens zijn dus wel bekend, maar voor een onbevoegde niet na te gaan. Het kenteken staat immers op naam, en als iedereen deze gegevens zou kunnen raadplegen dan kan de eigenaar van een auto simpel worden opgespoord. Dit zou het stelen van auto’s of het uitvoeren van een wraakactie of andere strafbare feiten wel erg eenvoudig maken. Het is dus alleen aan de bevoegde instanties toegestaan om deze gegevens in te zien.

Kun je dan niets nakijken over een auto met en Duits kenteken?

Een Duitse kenteken check heeft inderdaad geen zin. Dit om de simpele reden dat hij niet is uit te voeren tenzij je voor de Duitse overheid werkzaam bent en je de gegevens nodig hebt voor de uitoefening van je beroep. Er zijn wel gegevens beschikbaar over de auto, die worden geregistreerd aan de hand van het chassisnummer. Heb je het chassisnummer van een auto, dan kun je via internet wel informatie over een auto raadplegen. Het gaat dan om merk, type, kleur, soort brandstof en reparatiegeschiedenis. Deze informatie kan nuttig zijn bij het aankopen van een auto, maar is dus alleen met dit nummer in te zien. Maar voordat je een auto in Duitsland koopt die je in Nederland wilt invoeren heb je gelukkig nog wel andere documenten ter beschikking die je meer zekerheid moeten geven.

Voorwaarden voor invoer van een auto uit Duitsland

Voordat je met een in Duitsland gekochte auto de Nederlandse weg op mag moet deze auto worden ingevoerd en van een Nederlands kenteken worden voorzien. Dit regel je bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken moet je onder andere een keurrapport overleggen van de TUV. Daarnaast wordt de auto ook nog door de RDW aan een keuring onderworpen. Dit maakt de kans klein dat je echt een wrak koopt, maar er kan natuurlijk wel altijd iets aan het licht komen en dat moet worden gerepareerd. Desondanks is het kopen van Duitse auto’s door Nederlanders erg populair.

Vooral populair in de grensstreek

Vooral in de grensstreek is het populair om in Duitsland een auto te kopen. Je hoeft er dan immers niet ver mee te rijden om de auto naar Nederland te brengen en te laten keuren. En aangezien je dus flink bespaart op de BPM is dit voor veel mensen een aantrekkelijke optie. Je kunt een gebruikte auto vinden op speciaal hiervoor in het leven geroepen websites. Maar als je aan de grens woont en een handelaar in Duitsland kent kun je daar natuurlijk ook gewoon eens heen rijden om te zien of er een auto staat die naar je zin is. Als je in Duitsland een auto vindt die je graag wilt kopen dan kun je dat direct regelen en de auto naar Nederland rijden of laten brengen. De hogere aanschafprijs wordt gecompenseerd door de lagere BPM die je verschuldigd bent.

Is het een probleem dat een Duitse kenteken check niet mogelijk is?

Het is wellicht wat lastig dat je niet zelf de informatie over een auto kunt controleren aan de hand van het kenteken. Want in Nederland kun je op deze manier alvast een voorselectie maken van auto’s die wel of niet de moeite waard zijn om naar te gaan kijken. Je kunt de reparatiegeschiedenis raadplegen en de kilometerstand checken. Zo kun je bij aankoop controleren of er niet met de kilometerteller is geknoeid. Bij een Duitse auto kan dit niet omdat een Duitse kenteken check voor onbevoegden niet mogelijk is. Je moet er dus op vertrouwen dat de uitgevoerde reparaties en keuringen kloppen. Als je een Duitse auto koopt ga je die vanzelfsprekend eerst bekijken en er een proefrit mee maken. Als je zelf te weinig kennis hebt, neem dan iemand mee met verstand van zaken die de auto voor je kan beoordelen.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.