Vul het kenteken waarvan je de voertuig informatie wilt opvragen hieronder in en klik op 'Gratis kentekencheck'.

Gratis kenteken check rdw

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Energielabel auto

Het energielabel voor auto’s is in het leven geroepen om de consument te informeren over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de zuinigheid van nieuwe auto’s. Door het energielabel auto te checken, kan je een verantwoorde keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe wagen. Met de huidige benzineprijzen is het wel zo handig om te weten welke auto een laag brandstofverbruik heeft en ook uit milieuoogpunt is het goed om je te realiseren of de auto van je keuze een grote of lage CO2-uitstoot heeft. Het energielabel is verplicht voor alle nieuwe auto’s en toont in een oogopslag alle informatie die je nodig hebt.

Duidelijkheid over alle nieuwe auto’s door energielabel

Tegenwoordig zijn verkopers van nieuwe auto’s verplicht het energielabel van de betreffende auto te tonen. Dit geldt net zo goed voor grote als voor kleine personenwagens. Veel mensen denken misschien, dat een kleine auto per definitie zuiniger is en dat grote auto’s dus altijd in een hogere energieklasse vallen, maar dat is niet zo. Het energielabel toont de relatieve zuinigheid van de auto ten opzichte van andere auto’s van dezelfde grootte. Een ruime gezinswagen met energielabel A is dus zuiniger dan een andere gezinswagen met dezelfde inhoud die gecategoriseerd is met energielabel G.

Wat zegt het energielabel precies?

Het energielabel is onderverdeeld in 7 niveaus, aangegeven met de letters A tot en met G. Een auto met label A is het zuinigst en met label G het minst zuinig. Het aangegeven verbruik op het label is de uitkomst van een test onder ideale omstandigheden en geeft alleen een indicatie zodat het brandstofverbruik te vergelijken is met andere auto’s in dezelfde klasse. Een auto met energielabel A is ten minste 20% zuiniger dan de gemiddelde auto van dezelfde grootte. Een auto met label G is meer dan 30% onzuiniger dan de gemiddelde auto uit dezelfde grootteklasse.

Energielabel auto achterhalen?

Dat kan gemakkelijk door een online kenteken check te doen. Vul het kenteken van het voertuig hieronder in en klik op ‘Gratis kentekencheck’ om het energielabel te zien.

Energielabel auto

CO2-uitstoot bepalend voor energielabel auto

De uitstoot van CO2 (kooldioxide) is schadelijk voor het milieu en wordt daarom zoveel mogelijk aan banden gelegd. Kooldioxide veroorzaakt het zogenaamde broeikaseffect, omdat het de infrarode straling van de zon absorbeert, maar niet meer goed los kan laten. Daardoor warmt de aarde steeds verder op. Auto’s produceren veel CO2 door het verbranden van benzine of gas. Een auto die daar dus zuinig mee omgaat, heeft een lagere CO2 uitstoot en is dus minder schadelijk voor het milieu. Vandaar dat op het energielabel ook de CO2-uitstoot wordt vermeld in grammen per kilometer.

Nieuwe auto’s worden steeds schoner, veiliger en zuiniger

Autofabrikanten moeten aan steeds strenger wordende eisen voldoen voor wat betreft het effect dat een voertuig heeft op het milieu, de veiligheid van de inzittenden, de veiligheid ten opzichte van de overige weggebruikers en de effecten op de gezondheid in het algemeen. Daarom worden nieuwe auto’s steeds schoner, veiliger en zuiniger. Omdat het energielabel auto uit dezelfde klasse met elkaar vergelijkt, kan het dus voorkomen dat een auto een lager energielabel krijgt dan een eerder model. Dit komt doordat andere modellen in die klasse wel zijn verbeterd en het gemiddelde dus hoger is komen te liggen.

Belastingvoordeel voor schonere auto’s

De overheid stimuleert consumenten tot de aanschaf van schonere en zuinigere auto’s door belastingvoordeel te geven aan mensen die een auto kopen met een lage CO2-uitstoot. De milieuvoordelen, die het lagere brandstofverbruik van deze auto’s tot gevolg hebben, worden als het ware beloond met gunstige financiële regelingen. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een lagere wegenbelasting, een gereduceerde aanschafbelasting en een lagere bijtelling. Naast de gunstige effecten voor het milieu, waar iedereen bij gebaat is, krijg je met de aanschaf van een energiezuinige auto dus ook veel persoonlijk voordeel. Nog iets om rekening mee te houden wanneer je een nieuwe auto gaat kopen!

Brandstofverbruik beïnvloeden

Hoewel het aangegeven brandstofverbruik op het energielabel een prima indicatie is, kun je het verbruik zelf ook nog beïnvloeden. In de praktijk is het brandstofverbruik van een auto namelijk mede afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder en dus voor iedereen verschillend. Voor wie graag zuiniger wil rijden en al gauw tot 10% brandstof wil besparen, zijn er een aantal handige tips die bekend staan onder de noemer Het Nieuwe Rijden. Met deze tips kun je jezelf eenvoudig een nieuwe rijstijl aanleren, die je gegarandeerd geld gaat besparen en ook nog eens de veiligheid in het verkeer vergroot.

Zuiniger rijden door ‘Het Nieuwe Rijden’

Door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen, kun je zuiniger rijden en je brandstofverbruik met ten minste 10% verlagen. Dat komt niet alleen je eigen portemonnee ten goede, maar ook het milieu en de verkeersveiligheid. Het Nieuwe Rijden bevordert namelijk niet alleen een lager verbruik, maar zorgt er ook voor dat je bewuster rijdt en dus meer rekening houdt met de verkeerssituatie om je heen. Enkele tips die al direct verschil zullen maken, zijn het snel doorschakelen naar een hogere versnelling (al bij een toerental tussen de 2000 en 2500 toeren) en het rijden met een gelijkmatige snelheid.

Energielabel ook voor tweedehands auto’s?

Het energielabel voor nieuwe personenauto’s is sinds 1 januari 2001 verplicht. Een auto die jonger is dan dat, moet dus bij de aanschaf een energielabel gehad hebben. Echter, de waarde van dat energielabel is in de meeste gevallen sterk verminderd omdat de auto en dus ook het label verouderd zijn. Bovendien is het energielabel een momentopname van het verbruik van een auto in zijn eigen klasse op een bepaald moment. Een tweedehandsauto uit 2008 met een groen energielabel A, was in die tijd weliswaar zuiniger dan andere auto’s uit zijn klasse, maar dat zegt niets over de huidige situatie.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Check op shade
Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Kenteken check
Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

WOK check

Voorbeeldrapport

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.