Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Cataloguswaarde auto

Als er een gloednieuwe auto uit de fabriek komt, dan wordt hij kort daarna voor een bepaalde prijs verkocht. Deze prijs noemen we de cataloguswaarde of nieuwwaarde. Zodra de nieuwe eigenaar er echter mee gaat rijden vindt er afschrijving plaats. Afschrijving betekent dat de waarde van je auto vermindert doordat je hem gebruikt. Je hebt immers te maken met slijtage. Wil je je auto na een aantal jaar verkopen, dan kun je hem logischerwijs niet voor dezelfde prijs verkopen als wat je er destijds voor betaald hebt. Je gaat dus bepalen wat de dagwaarde is van je auto op dat moment. De dagwaarde (of vervangingswaarde) is dus de waarde van de auto die op dat moment nog overeind staat na de afschrijving.

Wat is de cataloguswaarde auto?

De cataloguswaarde is zoals gezegd de waarde van de auto die de fabrikant eraan hangt. Deze waarde geldt alleen op het moment vóórdat het kenteken deel 1 op naam van de eerste eigenaar wordt gezet. De cataloguswaarde is inclusief:

  • Eenmalige Belasting Toegevoegde Waarde (ofwel BTW) over de auto
  • Eenmalige Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen, ofwel de BPM;
  • De waarde van de accessoires die de fabrikant bij de productie van de auto heeft aangebracht, zoals een navigatiesysteem of lichtmetalen velgen.

De cataloguswaarde auto wordt soms onderscheiden van de nieuwwaarde. Verkopers kunnen afwijken van de cataloguswaarde door bijvoorbeeld kortingen te geven. De nieuwwaarde is dan dat wat de koper heeft betaald voor de auto toen die voor het eerst verkocht werd.

Waar heb ik de cataloguswaarde van de auto voor nodig?

Je zou denken dat de cataloguswaarde na een tijdje niet echt relevant meer is. De auto kent immers afschrijving en is nu minder waard. Toch wordt het nog voor verschillende doeleinden gebruikt. Onder ander bij verkoop, bij verzekeringskwesties en bij belastingzaken. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Verkoop op de tweedehandsmarkt

De cataloguswaarde is een vrij bepalende factor voor de vraagprijs als je je auto wilt verkopen. Had jouw auto destijds een hoge cataloguswaarde, dan betekent dat dat het voertuig waarschijnlijk wat degelijker en luxer was uitgevoerd. Dit betekent dat de prijs op de tweedehandsmarkt ook net wat hoger ligt. Uiteraard mits hij goed onderhouden is en niet helemaal opgereden is.

Bepaling van je vermogen

Als je de belastingpapieren jaarlijks invult, dan moet je opgeven wat de omvang van je vermogen is. De Belastingdienst rekent de waarde van jouw voertuig daar ook bij. Daarbij gaan ze uit van de cataloguswaarde. Deze moet je dus altijd opgeven. Doe je dat niet, dan riskeer je flinke boetes. En aangezien de Belastingdienst de beschikking over de RDW gegevens heeft, is het ook niet zinvol om dit bewust na te laten. Het kan immers te allen tijden gecontroleerd worden.

Cataloguswaarde auto belangrijk bij verzekeringen

Ben je autobezitter, dan moet dit voertuig verzekerd zijn. Verzekeraars gaan bij het berekenen van de premie bij nieuwe auto’s uit van de cataloguswaarde of de nieuwwaarde. Eigenlijk altijd geldt: hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de premie. Stel dat je auto wordt gestolen. Of je rijdt hem total loss. Als je een zogenaamde nieuwwaarderegeling bij je verzekering hebt afgesloten, dan krijg je het gehele bedrag van de cataloguswaarde terug. Hiermee kun je vervolgens een vergelijkbaar model aanschaffen. Meestal hanteren ze daarbij een grens van een aantal maanden of jaren. Na het verstrijken van deze maanden of jaren krijg je niet meer het volledige bedrag uitgekeerd. Want dan gaan ze namelijk over op de dagwaarde van de auto. Ze trekken dan de afschrijving af van de cataloguswaarde of nieuwwaarde. Het restant is dan voor jou.

Bijtelling auto afhankelijk door de cataloguswaarde

Heb je een auto van de zaak die je ook voor privédoeleinden gebruikt? Dan ben je wettelijk verplicht om bijtelling te betalen. In de regel is het zo dat je maximaal 25% van de cataloguswaarde van de auto bij je brutoloon moet optellen. Je betaalt dus via de inkomstenbelasting je bijtelling. Er kunnen echter wel kortingen op dit percentage gegeven worden. Dit gebeurt als de auto zeer weinig CO2 uitstoot heeft en dus erg milieuvriendelijk is. Als je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt betaal je geen bijtelling. En is je auto ouder dan 15 jaar, dan kijkt de fiscus niet meer naar de cataloguswaarde, maar naar de huidige waarde van de auto in het economisch verkeer.

Waar kan ik de cataloguswaarde van mijn auto vinden?

De cataloguswaarde van je auto kun je vrij gemakkelijk op internet vinden. Kijk onder andere eens bij de site van de RDW of de site van Autoweek. Dit doe je door simpelweg je kenteken in te voeren.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.