Vul hier je kenteken in

Schadeverleden van het voertuig inzien (schadedatum, plaats van de schade en het schadebedrag).

Bekijk of de kilometerstand 'logisch' of 'onlogisch' is.

Volledige voertuigeigenaren historie (Type eigenaar, Aantal dagen, van en tot datum)

Gedetailleerde waardebepaling.

Auto verkopen

Als je ooit een flinke investering hebt gedaan in een auto en je wilt deze auto verkopen, is het aan te raden een goede kentekencheck te doen alvorens je de auto in de verkoop doet. Op basis van de kenteken check heb je een goede indicatie van de waarde van je voertuig, tevens ben je goed op de hoogte van de status van je auto en zullen ook potentiële kopers van je auto sneller gerustgesteld zijn. Een officiële kentekencheck wordt namelijk als zeer betrouwbaar geacht, aangezien deze door de RDW (de Dienst Wegverkeer) wordt uitgevoerd. Houd dus altijd in gedachte: je verkoopt een auto het beste met een RDW kentekencheck.

De RDW

De RDW staat voor Rijksdienst Wegverkeer, vandaar de afkorting RDW. Alhoewel de officiële benaming tegenwoordig Dienst Wegverkeer luidt, is de afkorting RDW nog altijd gangbaar. De RDW is een bestuursorgaan dat namens de Nederlandse overheid zelfstandig opereert en verantwoordelijk is voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen. De RDW voert ook zorgvuldige tests uit en stelt aan de hand van deze tests vast of een bepaald voertuig toe kan worden gestaan op de Nederlandse dan wel de Europese markt. De RDW vestigt daarbij de aandacht vooral op veiligheid en betrouwbaarheid van een voertuig. Om die reden beschikt de RDW dan ook over een keuringscentrum en een testbaan, ook voertuigen die vanuit het buitenland naar Nederland komen worden door de RDW gecontroleerd.

Auto verkopen gaat makkelijker met een kenteken check

Het moge dus duidelijk zijn dat het checken van een kenteken door de RDW serieus kan worden geacht. Voor de meeste automobilisten en autobezitters is het oordeel van de RDW dus van groot belang bij het verkopen of aanschaffen van een auto. Laat je een kenteken check uitvoeren door de RDW dan weet een potentiële koper van je auto dus waar hij aan toe is. Het is immers een controle van het belangrijkste overheidsorgaan op het gebied van voertuigen. Het geeft jou als verkoper ook een betrouwbare indruk die met de beste bedoeling zijn voertuig wil verkopen. Met een goede kentekencheck staat alles zwart op wit en kunnen zowel de koper als de verkoper zeer tevreden zijn.

Status van de auto

Als het kenteken is gecontroleerd, ben je op de hoogte van een aantal belangrijke zaken. Aan het exterieur en het interieur van je auto kun je al veel zien. Je ziet of de lak nog in een goede staat is, of de bekleding deugt en of de auto in het geheel goed is onderhouden. Vervolgens kijk je vanzelfsprekend op de kilometerteller om te bekijken hoeveel de auto heeft gereden. Je weet daardoor oppervlakkig waar je aan toe bent als je een auto op het oog hebt, maar het is natuurlijk voor iedereen om te weten waar je exact aan toe bent. Een kentekencheck zorgt ervoor dat je volledige helderheid hebt over de status van een auto.

Volledige duidelijkheid

De schade van een auto is niet altijd zichtbaar en je kunt aan een auto lang niet altijd zien of er in het verleden ooit sprake is geweest van serieuze schade. Dankzij een kenteken check van de RDW word je hiervan volledig op de hoogte gesteld. De volledige historie van schade en ongevallen aan de auto komt naar voren bij een dergelijke check. Uit een kentekencheck komt ook de correcte kilometerstand naar voren. Dit is ook prettig wanneer je zelf een auto verkoopt. Mocht je de auto namelijk ooit zelf tweedehands hebben aangeschaft en is er gesjoemeld met de kilometerstand dan heb je daar naar aanleiding van de kentekencheck helderheid over.

Correcte kilometerstand

Zodoende kun je met een eerlijke en correcte kilometerstand de auto doorverkopen aan een nieuwe koper. Een correcte kilometerstand leidt ook tot een juiste prijs van de auto. Je kunt dan dus ook een juiste prijsinschatting van het voertuig maken. De koper betaalt zodoende een eerlijke prijs en je loopt minder kans op onvrede van de koper achteraf. Kies ook daarom om die reden voor een kenteken check, omdat problemen achteraf veel energie kunnen kosten.

Wegenbelasting

Als je in het bezit bent van een auto dien je ook wegenbelasting te betalen. Alvorens je een auto aanschaft, is het daarom erg prettig dat je van tevoren weet wat je aan wegenbelasting dient te betalen. Wanneer je een kenteken laat checken, komt ook duidelijk naar voren wat je aan wegenbelasting zal gaan betalen bij het betreffende voertuig. Dit is natuurlijk erg handig, want het is van belang niet alleen rekening te houden met de aankoopprijs van de auto. De wegenbelasting kan dus ook behoorlijk meewegen. Wees daarom eerlijk naar een potentiële koper van je auto en achterhaal het te betalen bedrag aan wegenbelasting door middel van een kenteken check.

Verzekerde auto

Een verzekering van de auto is verplicht en moet dus altijd in orde zijn, al gaat het slechts om een kleine proefrit. Het is absoluut niet toegestaan om met een onverzekerde auto de weg op te gaan. Als je wordt aangehouden met een onverzekerd voertuig kun je rekenen op een behoorlijke boete. Via een kenteken check wordt ook aangetoond of een auto is verzekerd of niet. Wanneer je een auto voor verkoop wilt aanbieden, is het dus ook om deze reden erg gunstig om een kenteken check te laten doen. Een mogelijke koper ziet op die manier dat je auto is verzekerd en kan dan met een gerust hart een proefrit maken.

Voor iedereen gunstig

Samengevat is een kenteken check door de RDW zeer waardevol. Je hebt een goed overzicht van de historie van een auto waardoor je een goede inschatting van de huidige staat van het voertuig kan maken. Ook krijg je een goed inzicht over wat je qua financiën te wachten staat als je een bepaalde auto aanschaft. Voor iedereen die zijn auto in de verkoop doet, is het dus raadzaam om de uitkomst van een RDW kentekencheck paraat te houden. De gegevens de RDW worden het meest betrouwbaar geacht en zullen voor beide partijen de beste leidraad zijn in het verkoopproces. Vergeet bij het verkopen van je auto dus nooit om een kentekencheck te laten uitvoeren door de RDW.

Deel deze pagina op social media:

Blog image 1

Schadeverleden

Andere auto op het oog? Dan is het altijd handig om het schadeverleden te weten.

KentekenCheck heeft meer dan 40 miljoen schademeldingen. In het schaderapport staat (mits er schade is geweest) de schadepositie, KM stand, schadebedrag en de datum van de schademelding.

Wanneer er ernstige schade is geweest zal dit met de kleur rood worden aangegeven, Lakschade wordt met de kleur oranje aangegeven.

In sommige gevallen hebben we ook foto’s van het schadevoertuig. Deze worden automatisch (gratis) ingeladen tijdens de kentekencheck.

Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u precies ziet wat u kunt verwachten in het schaderapport.

Blog image 1

Hoe werkt het?

Hoe kom ik er achter of een auto schade heeft gehad? Hoe krijg ik het schaderapport te zien?

Stap 1: Vul het kenteken van het voertuig in op deze website. Vervolgens kunt u het schaderapport aanklikken als aanvulling van het gratis rapport.

Stap 2: Volg de iDeal stappen voor de betaling van het schaderapport.

Stap 3: Na de betaling worden de gegevens automatisch geladen. U kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten mailen.

U ontvang zo het schadeverledenrapport in PDF formaat in uw mail.

Mocht er onverwachts iets mis gaan neem dan contact met ons op

Blog image 1

WOK of schade?

Voertuigen met een WOK melding (wachten op keuren) hebben niet per definitie ernstige schade gehad.

Een voertuig kan ook een WOK melding krijgen omdat de ramen te donker geblindeerd zijn.

De WOK status kan verholpen worden door het voertuig te laten keuren bij een RDW keuringsstation.

De WOK meldingen worden gratis in het kentekencheck rapport getoond onder het kopje: Wokmeldingen.

Voor meer informatie over WOK meldingen in het kenteken rapport kunt u kijken op deze pagina.

Benieuwd naar een WOK melding van een voertuig? Doe de kentekencheck.

Voorbeeldrapport

Bekijk hier welke informatie je allemaal te zien krijgt als je een rapport opvraagt

Bekijk voorbeeld

Schadeverleden rapport

Download het voorbeeldrapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het
schadeverleden rapport zichtbaar zijn.

Algemene informatie

merk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings- ummer, plaats chassisnummer, voertuigicategorie en tankinhoud.

Gestolen voertuig controle

datum gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.

Prestaties

vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid.

Maandelijkse kosten

Onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof. banden.

APK en historie

APK vervaldatum, eerste toelating op de wereld, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland.

APK afkeurpunten

resultaten, type afkeurpunt, afkeurdatum.

Motor en milieu

vermogen, koppel, verbruik in de stad, verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend.

Bandenmaten

origineel geleverde uitvoering. maten voor-en achterband, uitleg.

Wegenbelasting

belasting per provincie, indien mogelijk zakelijk en particuliere tarieven.

Schadehistorie Check

datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade.

Advertentie geschiedenis

advertentiedatum, bronvermelding, foto’s voertuig, vraagprijs.

Maten en gewichten

voertuig lengte, breedte, hoogte, wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhander geremd, laadruimte inhoud.

Eigenarenhistorie

registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.

Onderstel

wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter, draaicirkel.

Tellerhistorie Check

RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle, NAP check.

Waarderapport

aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs.

Overige informatie

uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Benieuwd naar een kenteken? Doe een kentekencheck.